Szotyi művek

Szotyi művek

Zöldséges gnocchi

2019. szeptember 09. - Szotyi művek

Nem tudom, nálatok hogy van, de itthon a gnocchi általában valamilyen szósszal készül. Igazi jolly joker étel, pillanatok alatt kész van, és a legegyszerűbb változatai a legjobbak. A személyes kedvencem a zsályás vajban pirított, egy kis parmezánnal megszórt formája ;)

De amennyire csak lehet, igyekszem még kihasználni a nyár utolsó napjait, és minél több zöldséget enni. Így ez a krumplinudli is ennek jegyében készül. Ráadásul továbbra sem nagyon eszünk húst, csak heti 1-2 alkalommal. Mostanában nem nagyon van időm arra, hogy sokat szöszöljek a konyhában, pláne nem hétköznap, így igyekszem olyan ételeket készíteni, amik hamar megvannak, és nem kell ott állni mellettük. Ez is ilyen, amíg a sütő bemelegszik, és a gnocchi megfő, a zöldségeket is elő tudod készíteni. Kiadós, laktató fogás, és nagyon finom :)

gnocchi5.jpg 

Hozzávalók:

2 személyre:

50 dkg gnocchi
25 dkg koktélparadicsom
2 közepes fej lilahagyma
1/2 sárga húsú kaliforniai paprika
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 ág kakukkfű
1/2 dl olíva olaj
só, bors
A tetejére: parmezán, bazsalikomlevél


A gnocchit főzd meg, közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A paradicsomot mosd meg, a hagymát és a paprikát is tisztítsd meg, és vágd azonos, kb 2x2 cm-es kockákra. A zöldségeket keverd el a kifőtt gnocchival, sózd, borsozd, és locsold meg az olíva olajjal. Forgasd át, és tedd tepsibe. Szórd meg a kakukkfű ágakkal, és légkeveréssel kb 20 percet pirítsd. Tálald parmezánnal, és bazsalikommal meghintve.

süti beállítások módosítása