Szotyi művek

Szotyi művek

Óriás kagylótészta paradicsomszószban

2019. augusztus 22. - Szotyi művek

Ha ételalapanyagról van szó, súlyosan impulzusvásárló vagyok. Így lehet otthon vagy három éve egy csomag óriás kagylótészta, amit még a hentesnél zsákmányoltam...(igen, a hentesnél, nem írtam el :P ) pakolás közben találtam még egy üveg nemsokára lejáró taco szószt is, némi fűszerkeverék társaságában... ;)

Éhen már nem halunk... :D

Ha óriás kagylótésztát főzöl, arra érdemes figyelni, hogy néhánnyal többet dobj a vízbe, mert nem mindegyik darab éli túl a forró fürdőt.

Első olvasatra kicsit macerásnak tűnhet, mert kb minden részét külön kell elkészíteni, de ha rászántad magad, visz majd a lendület, és hamar megleszel vele ;)

kagylo.jpg

Hozzávalók:
30 darab óriás kagylótészta
A húshoz:
30 dkg darál sertéshús
2 evőkanál olíva olaj
1/2 üveg taco szósz
2 evőkanál taco fűszerkeverék
1-2 teáskanál chilipor
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
A szószhoz:
1/2 üveg taco szósz
1/2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
A tetejére
tejföl, reszelt sajt. friss petrezselyem és bazsalikom
A húst futtasd meg az olívaolajon, fűszerezd a fűszerkeverékkel, a chiliporral és a sűrített paradicsommal, kicsit forgasd át, majd öntsd fel a taco szósszal. Ha szükséges, sózd. Főzd puhára, és szórd meg a cukorral, hogy elvegye a paradicsom savasságát. Tedd félre hűlni, így nem égeted majd -annyira-  le a kezed, miközben a tésztát töltöd ;). A tésztát főzd fogkeményre. A szósz hozzávalóit keverd el, és tedd tepsibe. A kagylótésztákat töltsd meg egyenként a hússal, és állítsd a paradicsomos szószba. Mindegyik kagyló tetejét locsold meg  tejföllel, és szórj rá reszelt sajtot. 180 fokos sütőben, légkeveréssel, kb 20 perc alatt süsd készre. Tálalásnál hintsd meg  petrezselyemmel, vagy bazsalikommal
süti beállítások módosítása