Ha ételalapanyagról van szó, súlyosan impulzusvásárló vagyok. Így lehet otthon vagy három éve egy csomag óriás kagylótészta, amit még a hentesnél zsákmányoltam...(igen, a hentesnél, nem írtam el :P ) pakolás közben találtam még egy üveg nemsokára lejáró taco szószt is, némi fűszerkeverék társaságában... ;)
Éhen már nem halunk... :D
Ha óriás kagylótésztát főzöl, arra érdemes figyelni, hogy néhánnyal többet dobj a vízbe, mert nem mindegyik darab éli túl a forró fürdőt.
Első olvasatra kicsit macerásnak tűnhet, mert kb minden részét külön kell elkészíteni, de ha rászántad magad, visz majd a lendület, és hamar megleszel vele ;)
Hozzávalók:
30 darab óriás kagylótészta
A húshoz:
30 dkg darál sertéshús
2 evőkanál olíva olaj
1/2 üveg taco szósz
2 evőkanál taco fűszerkeverék
1-2 teáskanál chilipor
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
A szószhoz:
1/2 üveg taco szósz
1/2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
A tetejére
tejföl, reszelt sajt. friss petrezselyem és bazsalikom
A húst futtasd meg az olívaolajon, fűszerezd a fűszerkeverékkel, a chiliporral és a sűrített paradicsommal, kicsit forgasd át, majd öntsd fel a taco szósszal. Ha szükséges, sózd. Főzd puhára, és szórd meg a cukorral, hogy elvegye a paradicsom savasságát. Tedd félre hűlni, így nem égeted majd -annyira- le a kezed, miközben a tésztát töltöd ;). A tésztát főzd fogkeményre. A szósz hozzávalóit keverd el, és tedd tepsibe. A kagylótésztákat töltsd meg egyenként a hússal, és állítsd a paradicsomos szószba. Mindegyik kagyló tetejét locsold meg tejföllel, és szórj rá reszelt sajtot. 180 fokos sütőben, légkeveréssel, kb 20 perc alatt süsd készre. Tálalásnál hintsd meg petrezselyemmel, vagy bazsalikommal