Szotyi művek

Almás fahéjszirup

2019. január 11. - Szotyi művek

Az élet nagy kérdései :D :D

Mi kerüljön a palacsintára...vagy most a gofrira?

Csokikrém? vagy

Juharszirup?

Nálunk most almás fahéjszirup ;)

gofri2_1_1.jpg

Mire kisül a gofri, ez is simán elkészül, és ahh...isteni fűszeres, és ahhoz képest, hogy van benne cukor rendesen, mégsem túl édes, viszont az almát is tök jól érezni benne :D

Jó cucc, próbáld ki ;)

Hozzávalók:

50g lágy barna nádcukor

50g kristálycukor

1 evőkanál kukoricakeményítő

1 teáskanál fahéj

csipet őrölt szegfűszeg

1 csillagánizs

300ml almalé (100%-os)

1 evőkanál citromlé

Előbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no para, mire felforr, és besűrűsödik, a hab is eltűnik majd. Főzd addig, amíg méz állagú nem lesz. Vedd figyelembe, hogy ahogy kihűl, tovább sűrűsödik majd. Kb 8-10 perc elég is neki. Óvatosan öntsd át hőálló üvegbe, és már locsolhatod is a palacsintádra ;) A maradékot tárold hűtőben, 2-3 hétig biztos, hogy nem lesz semmi baja. Szerintem tovább is simán eláll - ha marad ;)

gofri_1_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr4814554124