...avagy nincs olyan, hogy fölösleges sütőforma, mert egyszer majd nagyon jól fog jönni. Ezeket a minikuglóf formákat szerintem vagy három éve rakosgatom a szekrényben, de most végre eljött az én az ő ideje, és felavattam végre :D
Vagyis még nyár elején, mert akkor készültek ezek a minikuglófok.
Nyaralni indultunk Velencére, és szerettem volna minél több dolgot elhasználni a hűtőből. Volt egy bontott doboz kókusztej is, így alap volt, hogy kókuszos legyen (pláne a bontott zacskó kókuszreszelék miatt is), és lehetőleg bírja az utazást is.
Tökéletes választásnak bizonyult, mert nemcsak, hogy nagyon finom lett, de harmadnapra, mikor az utolsó darab is elfogyott, még mindig puha és szaftos volt.
Azóta már láthattad is a Kifőztük magazinban, most pedig már itt is olvashatod :)
Hozzávalók 12 db-hoz
25 dkg liszt
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
15 dkg cukor
3 tojás
2 dl kókusztej
15 dkg kókuszreszelék
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliaaroma
1 csipet só
a tetejére:
3–4 púpozott evőkanál porcukor
1–2 evőkanál kókusztej
2 evőkanál pirított kókuszreszelék
Vegyítsd el a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sót és a sütőport, és tedd félre kicsit.
A vajat és a cukrot robotgéppel habosítsd ki, add hozzá egyenként a tojásokat (így nem fog kicsapódni), majd a kókusztejet és a vaníliaaromát is. Keverd bele a lisztes cuccot, és alacsony fokozaton dolgozd simára. Végül forgasd bele a kókuszreszeléket. A masszát kanalazd a minikuglófformákba, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt süsd készre.
A porcukrot keverd el a kókusztejjel, tálaláskor locsold meg vele a kuglófok tetejét, végül szórd meg pirított kókuszreszelékkel.