Szotyi művek

Zöld gazpacho

2018. július 28. - Szotyi művek

A gazpacho alapvetően egy paradicsom alapú leves, amit hidegen fogyasztanak. Az eredeti recept szerint a hozzávalók: kígyóuborka, zöld kaliforniai paprika, vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma, balzsamecet, és olívaolaj.

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, egy frissítő, és kiadós zöldturmix...vagyis piros...de ez most zöld :P

gazpacho1.JPG

Ezzel a recepttel még néhány hónappal ezelőtt találkoztam a Pinteresten, és már elsőre is nagyon jól hangzott, muszáj volt kipróbálni :)

Az egyik legjobb benne - már persze az után, hogy nagyon finom -, hogy nem kell főzni. Vagyis elég csak mindent bedobálni a turmixgépbe, és addig nyomni a gombot, amíg el nem készül. Kicsit dobd be a hűtőbe, és már tálalhatod is. Vagyis kifejezetten ideáli most, hogy végre újra nyár van :)

Hozzávalók:

2 főre

50 dkg paradicsom

1/2 kígyóuborka

1 marék spenót

1/2 avokádó

6-8 nagyobb bazsalikom levél

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál vörösborecet

1 teáskanál citromlé

1 teáskanál cukor

só, bors

Tetejére: csíra, balzsamecet krém

A leves hozzávalóit tedd a turmixgépbe. Turmixold simára, és ha szükséges hígítsd fel  vízzel. (nekem kellett)  A tetejét szórd meg ropogós csírával, é csurgass rá balzsamecet krémet :)

gazpacho.JPG

Jó étvágyat

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914146931