Szotyi művek

Csirkenyárs, mentás-citromos pácban

2018. július 13. - Szotyi művek

Végre visszatért a nyár, és jöhet a grillszezon :D

saslik3.jpg

Már említettem, hogy otthon kaszálni lehet a mentát, így teszem, amibe csak lehet. Vagyis került a húspácba is, egy kis fehérbor társaságában. Talán ez is bizarrnak tűnhet elsőre, de tényleg nagyon finom, friss lesz a végeredmény. Nálunk köretként fűszeres kukoricasaláta készült hozzá

...jahhh...igen...és tényleg zöld, de nem is kicsit...de ha szeretnél kicsit kilépni a hagyományos grillpácból, szerintem érdemes adni neki egy esélyt. Faék egyszerű, csak dobálj mindent a turmixgépbe (nem, a húst nem ;))

Mi szeretjük nagyon :)

saslik2.jpg

Hozzávalók:

2-3 személyre

50 dkg csirkemell

a páchoz:

1 dl száraz fehérbor

1 dl olívaolaj

fél citrom leve

5-6 gerezd fokhagyma

10-12 mentalevél

2 evőkanál friss rozmaring

bors

5-6 fa saslikpálca vízbe áztatva

A pác hozzávalóit tedd turmixgépbe, és turmixold össze. A csirkemellet kockázd fel, keverd el a páccal, és legalább négy órára tedd hűtőszekrénybe. Végül tűzd fel a nyársakra, és grillen, vagy serpenyőben pirítsd aranybarnára.

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr9914095039