Szotyi művek

Quinoa lepény

2018. június 30. - Szotyi művek

Nagyon szeretem ezeket a lepényes cuccokat, legyen az sima laposkenyér, sárgarépás tortilla, vagy most ez quinoa lepény, ami tényleg pofonegyszerű, csak egy dolog miatt marecera kicsit, hogy előző este be kell áztatni a quinoát.

quinoa4.jpg

A feltétet természetesen ízlésed szerint variáld, nekem ez a citromos-sajtos-diós változat nagyon bejött :)

quinoa.jpg

Hozzávalók

kb 18 cm átmérőjű lepényhez

A tésztához

1 dl quinoa

1 kis gerezd fokhagyma

csipet só

víz

1 evőkanál olívaolaj

 A tetejére

5 dkg fetasajt

1 marék dió nagyobb darabokra vágva

1 kis fej lilahagyma

néhány csepp citromlé

csíra

A quinoát, legalább 8 órára áztasd be (nna, erről beszéltem :P), háromszoros mennyiségű vízbe. Mosd át, és a fokhagymával és a sóval tedd turmixgépbe. Adj hozzá 2-3 evőkanál vizet, és turmixold simára. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell, hogy készíts. A sütőt állítsd 230 fokra, és forrósíts fel benne egy vas serpenyőt. Óvatosan olajozd ki, és és öntsd bele a tésztát. Süsd kb 20 percet, amíg a tészta meg nem szilárdul, és aranybarnára nem sül. Vedd ki a serpenyőből, és felfordítsd fel. Morzsold rá a feta sajtot, a karikákra vágott lilahagymát, szórd meg  a dióval, és ízesítsd citrommal. Told vissza a sütőbe, és további 10-15 percet süsd. Én csírával megszórva tálaltam

Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914084837