Tudom, hogy így húsvét után már (majdnem) mindenkinek a fülén jön ki a sonka. De ha még mindig van egy kevés, készíts belőle pizzatekercset. Pillanatok alatt elkészül, laktató, és nagyon finom :)
Ha már nincs húsvéti maradék, akkor se ess kétségbe, bármilyen füstölt sonka megfelel a célnak ;)
Hozzávalók
2 rúdhoz
1 csomag friss pizzatészta (400g)
5 tojás
10 dkg Philadelphia natur krémsajt
3-4 evőkanál friss torma
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sonka
Csipet só
A kenéshez
1 tojás
A tojásokat verd fel, készíts belőle rántottát. Ne nagyon sózd, mert a sonka, és a sajt is sós. A tormát reszeld a krémsajthoz. A sonkát kockázd fel, a sajtot reszeld le. A tésztát terítsd ki, és felezd el. Gondolatban, hosszában oszd három egyforma részre. A közepére kend a sajtkrémet, erre tedd a sonkát, a tojást, majd szórd meg a sajttal. Éles késsel, vágj mindkét oldalon, átlósan, kb 2 cm-es tésztacsíkokat, és felváltva takard be vele a tölteléket. Pont így tégy a másik tésztalappal is. Kend meg felvert tojással, és 220 fokos, légkeveréses sütőben 10 perc alatt süsd aranybarnára.