Szotyi művek

Vérnarancsos édeskömény saláta tormás dresszinggel

2018. március 16. - Szotyi művek

Minden évben, amíg szezon van, lelkesen hajtom a vérnarancsot. Készült már belőle vörösboros lekvár, fordított torta, szirup, most pedig salátaként végezte.

Ráadásul már kicsit húsvéti beütése is van a dolognak, (Mindig mondom, az egyik legjobb dolog a blogolásban, hogy az ember duplán karácsonyozik, húsvétól...stb... ;) ) hiszen egy könnyű, tormás dresszinget készítettem hozzá. Az édes, lédús narancs, a friss és karakteres édeskömény nagyon jó barátja a sós füstölt tarjának.

vernarancs6.jpg

Egyébként érdekes, hogy emlékeim szerint, gyerekkoromban sokkal pirosabb volt a vérnarancs, nem is piros, inkább bordó. Sajnos mostanában inkább világosabb változatokba futottam bele, viszont ezek sokkal édesebbek, a harminc évvel ezelőtti változatokhoz képest.

vernarancs1.jpg

Hozzávalók

2 főre

1/2 közepes édeskömény gumó

3 szem vérnarancs

1 kis fej lilahagyma

Ízlés szerint rukkola, lolo, jégsaláta

A dresszinghez:

2 evőkanál friss reszelt torma

1 evőkanál méz

fél citrom leve

3 evőkanál olívaolaj

bors

Az öntet hozzávalót tedd turmixgépbe, és turmixold simává.

Az édesköményt, és a lilahagymát szeleteld vékonyra. Mosd meg a salátaleveleket. A vérnarancsot hámozd meg úgy, hogy a külső, fehér hártyát is levágod, majd vágd vékony karikákra. Állítsd össze a salátát, és locsold meg az öntettel. Vékony szeletekre vágott füstölt sonkához kínáld.

vernarans2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr7813742984