Szotyi művek

Pina Colada joghurt torta

2016. április 19. - Szotyi művek
A múlt héten akciós volt a natúr görög joghurt az egyik üzletláncnál, naná, hogy megint túl sokat vettem belőle, pláne, hogy különben sosem eszem ilyet. Szóval, már egy ideje nézegettem a hűtőben, és kezdtem aggódni, hogy mi lesz vele...de sebaj, mert volt itthon egy enyhén viseletes ananász is. Kisebb kotrás a "kamrapolcon" (ami nagyképű elnevezése a kis polcos szekrényemnek, ahol az ilyeneket tárolom a zsebkendőnyi konyhámban...) és előkerült egy kókusztejkonzerv is, így ebből a két ízből csakis pina colada lehet...na, de mégsem ihatom meg az egészet...
A hagyományos panna cotta receptet vettem alapul, aztán ez lett belőle ;)

img_1501.JPG

Hozzávalók
kb 20cm átmérőjű formához

Az alap:
Kb fél csomag korpovit keksz (vagy háztartási, ami van otthon, nálam ez volt)
1 marék apró szemű zabpehely
20g vaj (vagy kókuszolaj)
3-4 evőkanál lekvár (nálam most házi, cukormentes őszibarack) Annyit tegyél bele, hogy a keksz"masszát" le tudd nyomizni a tepsi aljára

A krémhez
250ml-es csészével
2 csésze görög joghurt
1 csésze kókusztejszín
100g nyírfaporcukor
10g zselatinpor
1/4 csésze langyos víz (a zselatin feloldásához)

Először az alapot készítsd el: A kekszet és a zabpelyhet tedd az aprítóba, és morzsásítsd. Tedd tálba, és add hozzá az olvasztott vajat, és apránként a lekvárt. Ha a lekvártól nem lenne elég édes, egy kis porcukorral segíthetsz rajta. Béleld ki a tepsi alját egy papírral, (én a papír alsó felét kicsit be szoktam kenni vajjal, hogy ne csúszkáljon) és alaposan nyomkodd le. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

Ehhez: Öntsd lábosba a joghurtot, kókusztejet, és a cukrot. Kezd el melegíteni. A 1/4 csésze vízben oldd fel a zselatint, és add a melegedő cucchoz. Állandó kevergetés közben melegítsd forrásig, de vigyázz, ne forrjon fel, mert nem fog megdermedni. Ha késznek ítéled, öntsd a tepsibe, és tedd hűtőbe néhány órára. Eleinte nagyon gáz, mert az ember el nem hiszi, hogy ebből a lötyiből bármi esz, ami vágható, de no para, mire feladod a reményt, és eldöntöd, hogy beletörődsz, hogy  kikanalazzátok...elkészül.
Díszítsd ananászszeletekkel (eperrel, és ananászlevéllel), és mellé is kínálj bőven, mert remek kis kombináció ;)






A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr428694588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.