Szotyi művek

Étcsokis dióvaj

2016. március 08. - Szotyi művek
Vagyis, még egy indok, hogy miért kell neked nagy teljesítményű aprító :)

...mert a mogyoróvaj után nincs megállás :) és miért ne készülhetne dióból is vaj, ami bőven van olyan jó, mint a mogyoró...pláne, ha egy kis étcsoki is kiegészíti.
Azért azt nem merném mondani, hogy olyan, mint a nutella, de azért...na...jó cucc, próbáld ki.




Ezekre lesz szükséged:
kb 0,75ml-es üveg

1 csésze, vagy egy nagyobb marok dió
3 kocka étcsoki
1 teáskanál cukormentes kakaó

Ismét azzal kezd, hogy megpirítod a diót. Légy kitartó, inkább lassan, de biztosan, nehogy elégesd. ez is kb 20 perc. Amennyire tudod, pl egy konyharuhában, dörzsöld le a héjat, de ne kapj sokkot, ha nem jön le mind. Ha annyira ragaszkodik, had maradjon. Hagyd kihűlni, majd mehet minden az aprítóba, először alacsony, majd nagyobb fokozatra. Nem mértem, de 2-3 perc elég volt, hogy isteni, krémes, csokis-diós "jajdefinomat" kapjak <3

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr648694622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.