Szotyi művek

Zsályás-barnavajas csirkecomb

2016. március 03. - Szotyi művek
Új szerelmem a zsálya, és anyósom ma meglepett egy csokorral, így nem is volt kérdéses, hogy belőle készül valami :)




Hozzávalók:
2-3 főre

3 csirkecombfilé
fél csokor zsályalevél (kb 15 levél)
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt (nálam tönköly)
1 dl húsalaplé
só-bors, ízlés szerint
néhány csepp citromlé, frissen facsarva

Kockázd fel a csirkecombot, sózd, borsozd.
Melegítsd fel a serpenyőt, olvaszd fel a vajat, és dobd bele a leveleket. Pirítsd közepes lángon, kb 1 percig, de vigyázz, nehogy megégjen. Ha megpirult, szedd papírtörlőre a leveleket. A húst szórd meg a liszttel, és tedd a serpenyőben lévő, már enyhén barnított, fűszeres vajra. Kezdd el pirítani, néhány perc után, pedig apránként kezdd el hozzáadni az alaplevet, de mindig csak annyit, amennyi szinte azonnal el is párolog. Pirítsd meg a csirkét, és ha már puha, zárd el alatta a tűzhelyet, tedd vissza a leveleket, facsarj rá néhány csepp citromot, és már tálalhatod is. :)

Nálunk fehér édesburgonyával került az asztalra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr268694634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.