Szotyi művek

Cakepop

2016. február 25. - Szotyi művek
Mióta karácsonykor először életemben elkészítettem a Sütit akarok blog fahéjas-fehércsokis cakepopját, azóta tervezek egy olyan variációt, ami kicsit "barátságosabb" paraméterekkel rendelkezik.
Na nem azért, mintha az nem lenne isteni...de! az! Tökééletees!...úúúristendefinooom!...de van benne egy nagy halom mascarpone, meg vaj, meg méég csoki...szóóval, nem annyira kompatibilis a hagyományos étrendünkkel.

Eddig, mégis mindig elmaradt, mert soha nem álltam neki azért egy "piskótát" sütni, hogy aztán morzsára cincáljam, pláne, hogy ki tudja, milyen lesz a végeredmény.
 Viszont volt némi maradék a tegnapi Batman-es sütiből, ami mintha csak erre várt volna. Az éjszakai állás jót is tett neki, úgyhogy délelőtt neki is estem. Első körben ment az aprítóba, hogy morzsa legyen belőle, aztán alig egy evőkanál kókuszolaj, és kb 4-5 cm-nyi összenyomott banán hatására, egy remek, gyúrható masszát kaptam. Ment a hűtőbe egy órára, aztán elkészültek a golyók (mind a 4 darab...ahogy mondtam maradék) megkapták a szárukat, kicsit ismét pihentek, majd megmártóztak a csokiban. Ismét vissza hűsölni, és mire csemete felébredt az ebéd utáni szusziból, már kóstolhatta is. :)

Nem azt mondom, hogy olyan, mint az "eredeti", de nagyon finom, és számomra tökéletes pótlék, kb tized annyi zsírtartalommal, és kalóriával ;)
Na, azért ez sem diétás, de néha azért kell egy kis lazaság ;)



Hozzávalók:
kb 20-25 darabhoz
A tésztához:
1 csésze rizsliszt
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
1/4 csésze méz
1/4 csésze almaszósz, vagy ha nagyon nem akarsz vele vesződni, akkor kislyukú reszelőn reszelt alma
2 ek kókuszolaj
1 tk vaníliakivonat, vagy szárított vanília

A golyókhoz:
3-4 evőkanál kókuszolaj
kb 1 érett banán összenyomva

A bemártáshoz:
kb 200g csoki (amit szeretsz, ét, tej, fehér)

Előbb keverd el a szárazanyagokat, majd adj hozzá minden mást, és robotgéppel alaposan dolgozd el. tedd egy 28x19-es (vagy valami hasonló alapterületű), sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180'C-on, légkeveréssel, süsd kb 10-12 percet. Addig, amíg már a teteje is átsült. Picit ragadni fog az almaszósz miatt, de az nem baj. Tedd félre, amíg teljesen ki nem hűl! A legjobb, ha egy éjszakát pihen (nem kell letakarni, nem fog kiszáradni)
Tedd a tésztát aprítóba, és készíts belőle morzsát. Tedd egy tálba, add hozzá az olvadt kókuszolajat, és kezdd el adagolni hozzá a banánpépet addig, amíg összeáll a tészta, de még nem túl folyós. A legkönnyebb, ha egy villát használsz, és folyamatosan próbálod vele összenyomni a tésztát. Ha már jó, tedd a hűtőbe 1 órára. Ha letelt, készíts belőle kb 4 cm átmérőjű golyókat. Olvassz fel egy kevés csokit, márts bele a szívószál végét, kb 2cm mélyen, és ezt dugd bele a golyóba úgy, hogy kb a feléig belemenjen. Közben vigyázz, hogy nehogy szétrepedjen a golyszi. Tedd vissza a hűtőbe legalább egy, de inkább két órára.
Temperáld a maradék csokit, és töltsd egy kis alapterületű, de magasabb falu tálkába. Mártsd be egyenként a cakepop-okat, állítsd a fejükre (sütőpapírra, mert arra nem ragad rá), és mehetnek vissza a frigóba. Próbáld kivárni, hogy rendesen megdermedjen a csoki ;)





A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr988694644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.