Szotyi művek

Cékla röszti

2016. február 12. - Szotyi művek
Ezen nincs is mit ragozni...a cékla jó!
A receptet a Pinteresten találtam, mit mondhatnék...szerelem első látásra, és nem is csalódtam. Nagyon egyszerű elkészíteni, és isteni. Kívül ropogós, belül krémes, tökéletes <3
Mivel nem otthon voltam, ez most hagyományos krumpliból készült, de legközelebb édesburiból, vagy almából próbálom ki. Majd mesélek :)




Nálam így készült:

Hozzávalók:
4-6 személyre

300g cékla
200g krumpli
100g hagyma
1/2 csésze zabpehelyliszt (50g)
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 evőkanál vaj, vagy kókuszolaj a sütéshez



Tisztítsd meg a zöldségeket, reszeld le a céklát és a krumplit, vágd apróra a hagymát. Boríts össze mindent, és keverd össze alaposan. Elég száraznak tűnik majd, de ne aggódj, a serpenyőben össze fog állni.
Melegítsd fel a zsiradékot, és borítsd bele a "masszát" a serpenyőbe (kb 24-26cm átmérőjű volt).



Nyomkodd bele alaposan, és süsd kb 20 percet alacsony lángon. Úgy a legkönnyebb megfordítani, ha egy tányérra borítod, és onnan csúsztatod vissza hogy a másik oldalát is megpirítsd.

Tálald forrón, például egy kis fetás krémsajttal a tetején :)





A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr898694672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.