Szotyi művek

Kakaós csiguszok

2016. február 04. - Szotyi művek
És még fahéjasok is :)
Az eredeti recept nem az enyém, de biztosan állítom, hogy még nem ettem ennyire finom, és puha kakaóscsigát, aminek túró alapú tésztája volt. Úgyhogy ezt veletek is meg kell osztanom :) Készült kakaós és fahéjas variációban is...az egyik jobb, mint a másik :)
Az eredeti recept a Salátagyár blogról való
Nálam így készült:






Hozzávalók:
Kb 20 darab kisebb csiguszra

250g túró
250g liszt (nálam tönköly fehér)
100 ml tej
6 evőkanál kókuszolaj
100g nyírfaporcukor
1 csomag (kb 7-10g sütőpor)
csipet só

Szóráshoz:
kókuszolaj
2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaó
2 púpos evőkanál nyírfaporcukor

kókuszolaj
2 csapott evőkanál fahéj
2 púpos evőkanál nyírfaporcukor


A túrót a porcukorral alaposan keverd el. Öntsd rá a tejet, és az olajat. Utána mehet a sütőporos liszt, és a csipet só. Gyúrd össze a tésztát, elég lágy lesz, de ne aggódj, könnyen ki tudod nyújtani. Ha kétféle ízben készíted, akkor felezd el, és nyújts belőle, két, kb fél cent vastag téglalapot. És enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtottam, így feltekerni is könnyebb volt. Ha kinyújtottad, kend meg vékonyan a kókuszolajjal, és szórd meg a kakaóval, vagy a fahéjjal. Óvatosan tekerd fel a hosszabbik oldala mentén. Vágj kb 2 cm széles darabokra, és tekervénnyel felfelé tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe. A másikkal tégy ugyanígy. 180'C-on (légkeveréssel) 15 perc alatt megsül.
Én csorgattam rá egy kis (na, most aztán meg fogsz lepődni...mi mást... :P) karamellt. Tökéletes :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr688694676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.