Szotyi művek

A tuti, bevált, pizza recept

2016. január 26. - Szotyi művek
...amit, ha egyszer kipróbálsz, soha nem készíted másképp, mert nem elég, hogy naagyon finom, baromi egyszerű, és nagyon hamar elkészül. Az ideális recept, ha fél óra (komolyan, nem túlzok) alatt akarsz főtételt az asztalra.
Ez az adag két, kb 32 cm átmérőjű pizzára elég, úgyhogy elég emberes adag :)



A képen viszont egyenlőre most egy olyan pizza van, aminek a tésztája fele-fele arányban tartalmaz zabpehely- és tönköly fehér lisztet...nem is értem, miért nincs képem a hagyományosról...na, hamarosan pótolom :) Egyébként ez is nagyon finom, de ha csak fehér liszt van benn, sokkal könnyebb, lágyabb lesz a tészta. Olyan, amit a jobb pizzériákban is eszel.





Hozzávalók:

500g liszt (ha van, BL80 vagy 00)
1 csomag porélesztő
1 kiskanál cukor
0,5 dl olívaolaj
3 dl langyos víz
1 teáskanál só

A paradicsomszószhoz:
1 hámozott paradicsom-konzerv, vagy paradicsomlé (a sűrű változat, de nem a sűrített paradicsom)
kb. 15 nagy bazsalikomlevél
1 kiskanál oregánó
Só, cukor
Az egészet turmixold össze, ízesítsd ízlésed szerint. Ez az adag nekem kétszerre szokott elfogyni, tehát négy pizzára elég. A maradékot beteszem a mélyhűtőbe a következő alkalomig.

Mivel az élesztőt nem kell felfuttatni, dobj össze mindent a tálba, és dagaszd meg. Ez egy elég lágy tészta, én robotgéppel szoktam csinálni. Nem kell annyit melózni vele, mint egy hagyományos kelt tésztával, de azért legyen sima a tészta. Borítsd lisztezett munkalapra, és készíts belőle két bucit. Pihentesd addig, amíg elkészíted a szószt, vagy összevágod a feltéteket és lereszeled a sajtot.
A bucit óvatosan nyújtsd először a kezedben, majd, ha már elég vékony, folytasd a szilikonos sütőpapíron. 
Kend meg két-három kanál szósszal, de ne tegyél rá túl sokat, úgy lesz az igazi :)
Mehet rá a sajt, majd a többi, amit szeretsz.
Előmelegített, 250'C-os (légkeveréses) sütőben 10 perc alatt megsül :)

A recept forrása a Tetovált lány konyhája :) 


A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr588694684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.