Szotyi művek

Sajtos húsgolyók tejszínes mártásban

2015. december 15. - Szotyi művek
Fasírt másképp, avagy főzz abból, ami otthon van, ha nincs időd vásárolni menni :)
...jól sikerült, megtartjuk :)



Hozzávalók 3 főre:

A gombóchoz:
400g csirkecomb darálva
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1-1 kiskanál szerecsendió és szegfűbors
1 marék parmezán reszelve
2-3 marék zsemlemorzsa
só, bors

A mártáshoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
200ml tejszín
300ml húsalaplé
bors

200g kagylótészta

A tetejére:
petrezselyem, sajt

Ha náthás vagy, akkor ez most a te recepted :) ha nem, akkor elő a zsepivel, és reszeld le a hagymát. Keverd össze a gombóc hozzávalóit. A zsemlemorzsából annyit tegyél bele (apránként), hogy viszonylag masszív, könnyen formázható masszát kapj. Készítsd belőle kis golyókat, és süsd ki egy nagyon kevés olívaolajon.
Nem kell nagyon átsütni, elég, ha csak megpirul a külső része, hiszen még lesz lehetősége, hogy megsüljön.
A mártáshoz hevítsd fel az olajat, piríts meg a lisztet, add hozzá a tejszínt, és forrald, amíg be nem sűrűsödik. Utána add hozzá a húsalaplevet (én mindig teszek a fagyasztóba, amikor húslevest csinálok, pont az ilyen alkalmakra, mert a kockából készültet nem szeretem) és egy kis borsot. Ha nem elég sós, ízesítsd utána. Tedd bele a kisült bogyókat, és forralj rajta néhányat. Ha nagyon sűrű lenne, egy kis tejjel hígítsd.
Közben főzd ki a tésztát. Keverd össze az egészet, a tetejét szórd meg petrezselyemmel és reszelj rá sajtot. 200'C-on kb 20 perc alatt, enyhén pirítsd rá a sajtot :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr388694718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.