Szotyi művek

Káposztasaláta nyersen

2015. december 09. - Szotyi művek
Egy dolog hiányzik a nyárból, a rengeteg friss zöldség. Vagyis, persze most is kapható minden, de az íze, meg sem közelíti a nyáriét. 
Ezért saláta helyett, ma a húshoz káposztasalátát készítettem. 

Emlékszel, hogy pár éve, néhányan tudni vélték a KFC kápsali receptjét? Na, ennek is valami hasonló az alapja, csak én nem folytottam majonézbe és cukorba a káposztát, hanem inkább görög joghurttal kevertem. 
De az a jó ebben a salátában, hogy azt tehetsz bele, amit csak szeretsz. Mehet bele uborka, alma, vagy akár sajt is :)
Az enyémben most ezek vannak :)




Hozzávalók:

1 közepes édeskáposzta fele
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
Az öntethez:
1 doboz görög joghurt (180g)
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál tárkonyecet
Reszelt le a káposztát és a répát a nagylyukú reszelőn, a hagymát vágd apróra. Öntsd nyakon az öntettel, és néhány órára tedd a hűtőbe.  

Tárkonyecetet úgy tudsz készíteni, hogy egy nagy csokor tárkonyt leöntesz ételecettel, és alaposan lezárod. Arra figyelj, hogy ne fémkupakos legyen az üveg, mert az ecet szétmarja.Nem romlik meg, évekig eltartható, így bátran készíts nagyobb adagot.

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr878694720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.