Szotyi művek

Almás-pite ízű energiaszelet

2015. október 22. - Szotyi művek
Ez a recept elsőre kicsit macerásnak tűnik, de igazán nem az, mi csemetével készítettük el, és még így sem tartott 20 percnél tovább. Persze nagy előny, hogy még van a nyáron eltett almaszószból, és csak ki kell nyitni az üveget.
Egyébként hidd el, érdemes készíteni egyszerre egy nagyobb adagot, és dunsztolni, mert nagyon sok receptben szerepel, és remekül ki lehet vele váltani például a túl sok zsiradékot a süteményekben.

Az eredeti recept egyébként valahonnan a Pinterestről való, kicsit variáltam rajta. Az enyémhez ezekre lesz szükséged:



Hozzávalók:
1 csésze zabpehelyliszt
1/4 csésze kókuszliszt
1/4 csésze pekándiós fehérjepor (helyette használhatod a két liszt keverékét)
1 teáskanál folyékony édesítő
1 teáskanál fahéj
0,5 teáskanál almáspite fűszerkeverék 
0,5 teáskanál szerecsendió
1 púpos evőkanál mogyoróvaj (ha nincs otthon, darálj krémesre földimogyorót)
1/4 csésze méz
1/4 csésze almaszósz

Szórd tálba a szárazanyagokat
Melegítsd össze a mogyoróvajat, a mézet és az édesítőt, majd keverd hozzá az almaszószt
Keverd össze az egészet egy villával, majd ess neki kézzel. Sütőpapíron készíts belőle egy kb 1 cm magas téglalapot, és éles, vékony késsel vágd a Neked tetsző méretűre. Tedd egy órára hűtőbe a papíron, majd tartsd zárható dobozban, hogy ne száradjon ki. Elvileg két hétig eláll, de nálunk két nap alatt elfogyott, úgyhogy ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom ;)



A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr888694740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.