Szotyi művek

Szotyi művek

Limoncello-s minitorta

2018. március 07. - Szotyi művek

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy kb 15 éve élek társbérletben egy mini (tényleg mini, kb 1dl) üveg limonchelloval. Tudod, az a turistáknak készült apró, csatos üveges változat, amit ajándékba szokott kapni az ember. Nálam is így volt, még Kereszték hozták magukkal egy nyaralásról, és annyira cuki volt. hogy nem volt szívem kibontani. Úgyhogy itt figyelt a hűtőben azóta is, egészen mostanáig :)

limoncello1.jpg

A tuti kis elektromos fánksütőmről már volt néhány bejegyzés, de ezzel az okos kis kütyüvel ilyen cuki kis minimufinokat is lehet ám sütni :)

Kb ez is pillanatok alatt elkészül, vagyis, amíg bemelegszik a ketyere, addig bekevered a tésztát, utána pedig kb 4 részletben, adagonként 4 perc alatt meg is sül. Közben bőven van idő elkészíteni a krémet is, úgyhogy elég hamar lesz friss süti az asztalon ;) ...na jó, azért kicsit hagyd hűlni, mielőtt a krémet ráteszed :)

(Egyébként van neki gofri sütő része is, de az sajnos inkább a felejthető kategória, úgyhogy ha ilyen terveim vannak, inkább előkapom a régi, bevált darabot.)

limoncello4.jpg

Hozzávalók:

Kb 24 darabhoz

A tésztához:

12dkg liszt

8 dkg porcukor

10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)

2 tojás

1 evőkanál limoncello

1 citrom leve és héja

1 teáskanál sütőpor

1 tk vanília

A krémhez:

1 dl habtejszín (hideg)

10 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)

3 evőkanál porcukor

1 csomag habfixáló

2 evőkanál limoncello

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál olaj a formák kikenéséhez

A sütemény készítőbe tedd bele a minitorta sütőlapot, és melegítsd elő. A vajat és a cukrot robotgéppel keverd habosra. Add hozzá a citrom héját, és levét, a limoncellot, a vaníliát, majd egyenként a tojásokat. Végül forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet.  A mélyedéseket vékonyan kend ki olajjal, majd 3/4 részig töltsd a tésztával. 4 perc alatt süsd készre. Hagyd kihűlni.

A krémhez a tejszínből verj habot, közben add hozzá a mascarponet, és a habfixálót, végül a limoncellot, és a citromlevet is. Töltsd habzsákba, és nyomd a minitorták tetejére. Díszítsd citromszelettel.

limoncello.jpg

süti beállítások módosítása