Szotyi művek

Szotyi művek

Gnocchis marharagu

2017. november 15. - Szotyi művek

Már többször írtam, hogy nagyon szeretjük a gnocchit, nálunk igazi jolly joker kaja: 10 perc alatt lehet belőle rittyenteni valamit az éhes tömegnek :)

Ezért mindig van is otthon, vagy kész, csomagolt, vagy házi a mélyhűtőben. Bár, ahogy mondtam, általában valami gyors dolog készül belőle, most mégsem így történt Helyette egy zöldséges marharaguban végezte. A tészta istenien beszívta a fűszeres, enyhén csípős szaftot, nagyon jól illet az omlós marhahúshoz. A krumplinudliban, -a tésztával szemben- az a legjobb, hogy nem ázik szét a raguban. Bár másnapra ugyan kicsit besűrűsödik, de ez egyáltalán nem válik kárára.

gnocchi.jpg

Hozzávalók:

4 főre

50 dkg marhacomb, vagy lábszár
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál liszt
2-3 babérlevél
1 evőkanál friss rozmaring
4 szem szegfűszeg
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 teáskanál csípős pirospaprika
15 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
10 dkg koktélparadicsom
2 közepes sárgarépa
só, bors
50 dkg gnocchi

Tetejére: petrezselyem

Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olajat és a vajat, majd pirítsd meg rajta a közepes kockákra vágott marhahúst. Sózd, borsozd, ízlés szerint, majd szórd rá a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Néhány percig dinszteld, majd szórd meg a kétféle pirospaprikával, és a liszttel. Picit piríts még, közben azért figyelj, nehogy leégjen. Öntsd fel meleg vízzel (kb 1,5 liter), majd a babaérlevelet, a szegfűszeget és a rozmaringot is szórd hozzá. Lefedve két, két és fél órát főzd, vagy amíg meg nem puhul. Közben pótold az elforrt vizet. Tedd bele a karikára vágott répát és a paradicsomot, majd ha már mindkettő puha, a zöldborsót, és a gnocchit. Néhány perc alatt főzd puhára. Tálalásnál szórd meg petrezselyemmel
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban
süti beállítások módosítása