Házi gumimaci próba...
...csapó kettő...
Neem, ez nem az a fajta, amikor a kész, zacskós gumicukrot beáztatod egy pohár rozéba, ez abból van :)
Az utolsó próbálkozás csúfos kudarca után most ismét nekiláttam a házi gumimaci projectnek. Ennek a mai apropója az a fél üveg rosé volt, ami a szerdai fotózásról maradt meg.
A helyzet az, hogy semmi más titka nincs a dolognak, minthogy kellő mennyiségű zselatin kerüljön a keverékbe. Vagyis a 250ml borhoz, kellett az egy csomag, vagyis 20g étkezési zselatin. Én legutóbb kevesebbel próbálkoztam, naná, hogy nem állt össze rendesen (vagyis sehogy..)
A bor helyett készülhet gyümölcsből is. Egyszerűen turmixold össze, ha szükséges édesítsd kedved szerint. Az arányok ugyanezek
Nnna, akkor most újra, csak hogy egyben legyen ;)
Hozzávalók:
250ml rosé (vagy vörös, vagy fehérbor)
20g étkezési zselatin (1 csomag)
Öntsd lábosba a bort, folyamatos kevergetés közben öntsd hozzá a zselatint, és forrald fel. Mikor elkezd bugyogni, zárd el, mert forralás hatására a zselatin elveszíti a kocsonyahajlamát ;)
Öntsd (adagold) formába, és három-négy órára tedd a hűtőbe.
...nnna, én itt szoktam elvérezni...sosem vagyok elég türelmes :D
Fogyasztási érdemes hűtőben tartani, mert ezt az őrült meleget nem annyira bírja.
Egészségedre ;)