Most, hogy végre lett egy szusszanásnyi friss levegő, az elmúlt napok forrósága után, mi is lehetne az első, hogy bekapcsolom a sütőt :D
Már amúgy is elvonási tüneteim voltak,már férj is erőteljesen emlegette, hogy kéne valami édes, és végre a spontán öngyulladás veszélye nélkül tüsténkedhettem a konyhában.
Egy villámgyors, serpenyőben sütött, süti lett, ami kívül ropogós, mint egy vajas keksz, belül pedig, a mogyikrémnek hála, lágy, és krémes.
Akár magában tálalva, vagy hardcore változatban egy gombóc fagyival a tetején...
Hozzávalók:
A krémhez:
150g pörkölt, sótlan földimogyoró
3 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál nyírfaporcukor
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A mogyit dobd a késes aprítóba, és zúzd le. Add hozzá az olajat, és addig nyomd, amíg krémes nem lesz. Mehet hozzá a kakaópor, és a cukor, ízlés szerint, még egy kicsit "turmixold", és már készen is vagy. (közben állj meg párszor, és kapard le az aprító faláról a feltapadt krémet)
A tésztához: (250ml-es csészével)
18cm átmérőjű serpenyőhöz
100g vaj (szobahőmérsékletű)
1/3 csésze lágy barna nádcukor
1 tojás
1 tk vaníliakivonat
1 csésze liszt
1/2 tk sütőpor
csipet só
1/2 csésze csokicsepp
A szobahőmérsékletű vajat keverd el - robotgéppel - a cukorral, amíg habos, és lágy nem lesz. Add hozzá a tojást, majd a vaníliát, és keverd tovább krémesre. Mehet a liszt, a sütőpor, és a só. Ha már lágy, egynemű a massza, akkor 2 evőkanál kivételével szórd hozzá a csokicseppet, és újra keverd el.
A tészta felét simítsd el a serpenyőben. Kend meg a mogyorókrémmel (nem fog kelleni az egész), végül a maradék tésztát terítsd szét a krém tetején.
Ez kicsit trükkös, próbáld a lehető legkevésbé felkapni a tésztával a krémet. Úgy a legkönnyebb, ha a spatulával kis adagokban teszed a tésztát a mogyorókrémre. A tetejét szórd meg a maradék csokicseppel. és tedd 175'C-ra előmelegített, légkeveréses sütőbe 20 percre. Utána takard le alufóliával - vigyázz a kezedre - és told vissza további 10 percre. Mielőtt felvágod, hagy hűlni 10 percet ;)
Jó étvágyat!