Szotyi művek

Granola pizza

2017. augusztus 01. - Szotyi művek

Reggelire pizza?

Naná :D

Nem vagyok nagy rajongója az édes reggeliknek, de azért ezt - nagy duzzogva - még én is szívesen látom a tányéromon. Persze, aztán a maradék jól jött uzsira is...

pizza3.jpg

 

Hozzávalók 20cm átmérőjű formához:

Az alaphoz:

10 dkg apró szemű zabpehely

5 dkg zabpehelyliszt

1 evőkanál kókuszreszelék

8 dkg méz

3 evőkanál kókuszolaj + 1 teáskanál a kenéshez

1 teáskanál vanília kivonat

¼ teáskanál fahéj

csipet só

A krémhez:

2 dl görög joghurt

1,5 evőkanál méz

1 teáskanál vanília kivonat

 A tetejére

(Tetszőleges idénygyümölcsök)

1 szem sárgabarack

5 dkg málna

5 dkg eper

5 dkg áfonya

 

A díszítéshez: néhány mentalevél

 

Az alaphoz keverd össze a szárazanyagokat, majd csorgasd hozzá a mézet, a vaníliát, és a szobahőmérsékletű kókuszolajat. Keverd össze, és nyomkodd bele a kókuszolajjal kikent formába. Ha nem szeretnéd, hogy a tészta fele levakarhatatlanul a kezedhez tapadjon, kicsit kend be a tenyered kókuszolajjal, így simán le tudod majd nyomkodni a formába.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeveréses fokozaton süsd 10 percet. Hagyd teljesen kihűlni.

pizza1.jpg

A krémhez keverd össze a hozzávalókat, és kend meg vele a pizza alapot. A gyümölcsöket most meg, a barackot, és az epret szeleteld vékonyra.

pizza11.jpg

Kedved szerint rendezd a krém tetején, végül - mivel mindenre kell valami zöld - díszítsd mentalevelekkel...vagy bazsalikommal, mert szerintem az még finomabb, mint a menta (...de tény, hogy nekem fura ízlésem van...;) )

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr4712666583