Furcsaságok a konyhából rovatunk újabb darabbal gazdagodott, a baconos trüffel személyében.
Igen...tudom, hogy hangzik, de most őszintén: a sós karamell első hallásra mennyire gáz máár?? ...és kóstolásra? Simán veri a hagyományos
változatot.
...és ugye, hogy minden sütibe is teszel egy csipet sót? Jóó, ebben kicsit több van, mint a csipet...
Nem is győzködlek tovább "látatlanba", inkább próbáld ki ;)
Hozzávalók:
kb 12 darabhoz:
100g lágy vaj
150g bacon
200g zabpehelyliszt
100g nádcukor (porítva)
30-50ml sűrített tej (cukrozatlan)
2 ek juharszirup (vagy méz)
A bevonáshoz:
100g étcsoki
100g tejcsoki
A tetejére:
2-3 evőkanál bacon kocka
nagyszemű tengeri só
A bacont vágd apró kockákra, és egy serpenyőben alacsony lángon pirítsd meg. Vigyázz, nehogy megégjen, s ne is száradjon ki. Szedd papírtörlőre. és tedd félre.
A trüffelhez keverd össze a lisztet, az olvasztott vajat, a nádcukor port, a juharszirupot, és annyi sűrített tejet, hogy gyúrható, de nem túl lágy masszát kapj. 3 evőkanál kivételével mehetnek bele a bacon kockák is. Jól gyurmizd össze, hogy jusson mindenhova. és formázz nagyobb diónyi golyókat. Legalább fél órára tedd a hűtőbe hűsölni.
A kétféle csokit olvaszd fel vízgőz fölött, majd majd folyamatosan kevergetve hűtsd vissza kb 34 fokosra. A golyókat forgasd meg a csokiban, tedd sütőpapírra, a tetejét szórd meg a félretett baconnel, és a sóval. Még legalább négy órára tedd vissza a hűtőbe.