Bár már lassan kifutunk az időből, de azért még lehet parázsburgonyát kapni a piacon :) Készítsetek hétvégére belőle isteni krumplisalátát ;)
Gyerekkoromban a krumplisaláta mindig a majonézes változatot jelentette. Na persze, anyu jól feltuningolta azt is, volt benne főt tojás, hagyma, uborka, és persze házi tartármártás. Mai napig imádom, de itthon nagyon ritkán készítek.
Az új krumplit viszont imádjuk, és bár tartom, hogy a legjobb sütve, sóval, borssal, rozmaringgal, de nemrég egy kicsit gazdagabb változatban készítettem, és ráadásként egy mustáros-fehérbor ecetes dresszinggel is nyakon öntöttem. A család pedig - velem együtt - nagyon lelkesen fogadta ;)
Hozzávalók 2 személyre
60-70 dkg parázsburgonya
10 dkg bacon
1 közepes lila hagyma
2 szem vajretek
1 marék brokkolicsíra
só, bors
Az öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál porcukor
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál mustár
só
frissen őrölt bors
Az öntet hozzávalóit tedd egy üvegbe, és rázd össze. Felhasználásig tedd félre
A bacont vágd csíkokra, és serpenyőben, alacsony lángon pirítsd meg. Ha megpirult, vedd ki, és a visszamaradt zsiradékra dobd a megmosott parázsburgonyát. Lefedve süsd aranybarnára. Közben tisztítsd meg és vágd csíkokra a hagymát, és ha a krumpli már puha, a kisült szalonnával együtt add hozzá. Ismét fedd le, és addig süsd, amíg a hagyma kicsit megfonnyad. Sózd, borsozd. Szedd tálba, keverd hozzá a megtisztított és vékonyra karikázott vajretket, és a brokkolicsírát. Öntsd nyakon az öntettel, forgasd össze, és már tálalhatod is :)
Jó étvágyat ;)