Szotyi művek

Szotyi művek

Parázsburgonya saláta

2017. június 16. - Szotyi művek

Bár már lassan kifutunk az időből, de azért még lehet parázsburgonyát kapni a piacon :) Készítsetek hétvégére belőle isteni krumplisalátát ;)

Gyerekkoromban a krumplisaláta mindig a majonézes változatot jelentette. Na persze, anyu jól feltuningolta azt is, volt benne főt tojás, hagyma, uborka, és persze házi tartármártás. Mai napig imádom, de itthon nagyon ritkán készítek.

unnamed_1.jpg

Az új krumplit viszont imádjuk, és bár tartom, hogy a legjobb sütve, sóval, borssal, rozmaringgal, de nemrég egy kicsit gazdagabb változatban készítettem, és ráadásként egy mustáros-fehérbor ecetes dresszinggel is nyakon öntöttem. A család pedig - velem együtt - nagyon lelkesen fogadta ;)

Hozzávalók 2 személyre

60-70 dkg parázsburgonya

10 dkg bacon

1 közepes lila hagyma

2 szem vajretek

1 marék brokkolicsíra

só, bors

Az öntethez:

2 evőkanál olívaolaj

1,5 teáskanál porcukor

1 evőkanál fehérborecet

1 teáskanál mustár

frissen őrölt bors

Az öntet hozzávalóit tedd egy üvegbe, és rázd össze. Felhasználásig tedd félre

A bacont vágd csíkokra, és serpenyőben, alacsony lángon pirítsd meg. Ha megpirult, vedd ki, és a visszamaradt zsiradékra dobd a megmosott parázsburgonyát. Lefedve süsd aranybarnára. Közben tisztítsd meg és vágd csíkokra a hagymát, és ha a krumpli már puha, a kisült szalonnával együtt add hozzá. Ismét fedd le, és addig süsd, amíg a hagyma kicsit megfonnyad. Sózd, borsozd. Szedd tálba, keverd hozzá a megtisztított és vékonyra karikázott vajretket, és a brokkolicsírát. Öntsd nyakon az öntettel, forgasd össze, és már tálalhatod is :)

Jó étvágyat ;)

süti beállítások módosítása