Szotyi művek

Szotyi művek

Baconos-jalapenos kagylótészta

2017. április 05. - Szotyi művek

Az utóbbi időben nagyon kívánom a fűszeres, csípős ételeket, aminek az az eredménye, hogy mindenbe erőspaprika kerül. Melegszendvicsbe, pizzára, szendvicskrémbe, és persze tésztába is. A jalapenot amúgy is nagyon szeretem, legyen az friss, vagy akár a savanyított változata.

A rohanós hétköznapokon ritkán van kedvem a fél estét a konyhában tölteni, így jól jönnek a gyorsan összedobható, faék ételek, amit mindketten szívesen ebédelünk másnap. Ilyen ez a tészta is, amiben a hagyományos besamelt némi görög joghurttal, parmezánnal, maradék trappista sajttal, és sok-sook jalapenoval egészítettem ki.

jaeaponos1.jpg

...és mivel szokás szerint több szósz lett, még egy csirkemellet is megtöltöttem vele néhány nappal később. Szóval ez egy igazán sokoldalú szószocska ;)

jalapenos.jpg

Hozzávalók:

150g bacon - kockázva

1 ek olívaolaj

2-3 ek vaj

1 púpos ek liszt

250ml langyos tej

100g görög joghurt

100-150g trappista sajt

2-3 ek parmezán

1 friss jalapeno, vagy 100-120g savanyú

bors

a tetejére friss petrezselyem

Gyermelyi Kagylótészta - egyedi igények szerinti mennyiségben ;)

Először pirítsd meg a bacont az olívaolajon. Ha már kisült a zsír, vedd ki a ropogós kis kockákat, tedd félre, és a visszamaradt zsiradékhoz add hozzá a vajat. Ha elolvadt, szórd meg a liszttel, pirítsd meg kicsit, és öntsd fel a tejjel. Ha kezd sűrűsödni, add hozzá a joghurtot, majd a kétféle reszelt sajtot. Borsozd, és -ha hiányérzeted van- sózd. Mehet bele az apróra vágott paprika, majd a sült szalonna is. Forralj rajta egy utolsót, és öntsd vele nyakon a kifőtt tésztát.

jalapenos2.jpg

Szórd meg a petrezselyemmel, és már tálalhatod is. De azért hagyd kicsit hűlni, mert amúgy is nagyon csípős, de forrón igazán durva :D

Jó étvágyat ;)

 

süti beállítások módosítása