Úgy gondolom, hogy egy nagyon egyszerű köret is lehet igazán látványos. Erre remek példa például ez a háromféle édesburgonyából készült chipsz, amit tényleg pofonegyszerű elkészíteni.
Szeretem, hogy a különböző típusú batátának más és más íze van. A hagyományos, sárga, édeskésebb íze mellet remekül elfér a fehér fajta, ami nekem szinte teljesen a hagyományos burgonya ízvilága. A lila pedig, ami semmihez sem hasonlítható, különleges aromájú, remekül kiegészíti a másik kettőt.
Hozzávalók: 2-3 adag
1-1-1 közepes darab sárga, fehér és lila édesburgonya
3 ek olívaolaj
nagyobb csipet só
1 szál rozmaring
bors, ízlés szerint
Keverd össze az olajat, a sót, (a borsot) és az apróra vágott rozmaringot.
Karikázd fel a batátát, de viszonylag vékonyra érdemes, hogy szorosan egymás mellé pakolva is átsüljön. Nekem a 3-4 mm-es vastagság vált be. Sorakoztasd fel ugyan abban a sorrendben, állítva egy kerek tálban. A tetejét is sózd meg kicsit. Told 190'C-os, légkeveréses sütőbe kb fél órára. Közben néha nézz rá, hogy nem pirul-e nagyon a teteje. Mielőtt kiveszed, szurkáld meg néhány helyen hogy mindenhol megpuhult-e.
Jó étvágyat hozzá :)