Szotyi művek

Szotyi művek

Marharagu

2016. október 26. - Szotyi művek

Nem vagyok oda a marhahúsért, de a ragukat nagyon szeretem. Mivel mostanában kevesebb időm van főzni, ráadásul aprólábú még mindig beteg, úgyhogy az éjszakák sem telnek nyugodtan, így nagyon kedvem sincs sok időt tölteni a konyhában. Ilyenkor jönnek a gyorsan összedobós, egyserpenyős ételek. Ilyen lett ez a marharagu is.

Biztos van ennek is valami hivatalos receptje, de ez most kicsit "amivanitthon" és a 'kezembekerültmehetbele" elven készült.

Úgyhogy kedvesek! Kéretik rögtönözni, saját szájízre szabni, és felhasználni mindent (jó...a maradék marcipánt ne ebbe morzsold bele...bár...kinél van maradék marcipán...)

dsc07752.JPG

Ez most így készült

Hozzávalók 2-3 főre

400g marhahús (én combot vettem)

2 fej lilahagyma

2 szál angol zeller (erre mostanában egészen rákaptam)

4-5 db közepes sárgarépa

3 szem közepes krumpli

1 csésze borsó (fagyasztott)

3-4 szem paradicsom

500ml húsalaplé (lehetőleg marha)

2 ek liszt

1kk só

1tk bors

3 ek olívaolaj

Kockázd fel a húst. Keverd össze a lisztet, a sót, és a borsot. Szórd a húsra, és jól forgasd bele. Melegítsd fel az olajat, és dobd bele a lisztes husit.

Közben vágd csíkokra a hagymát, és a zellert, és ha a hús már kicsit megpirult, dobd utána. Amíg izzadnak a srácok a serpenyőben, tisztítsd meg a répát, és vágd kb 2-3 cm-es karikákra. Nem kell, hogy nagyon kicsi legyen, van ideje megpuhulni. Küld a hagymás hús után, majd mehet bele a nyolcba vágott paradicsom is, héjastul. Öntsd fel az alaplével, majd fedd le, és alkalmanként keverd át. Ha már majdnem puha a hús és a répa (kb 1 óra) add hozzá a kisebb kockára vágott krumplit, és ha kell, még kicsit sózd, borsozd. Főzd puhára a krumplit is, és szórd bele a borsót, aminek néhány perc elég is. Már tálalhatod is. :)

dsc07746.JPG

Jó étvágyat :)

süti beállítások módosítása