Szotyi művek

Szotyi művek

Kókuszos, fehércsokis sajttorta

2016. július 17. - Szotyi művek

...ahhh...nosztalgiával gondolok azokra az időkre, mikor még úgy gondoltam, hogy a sajttorta az ördögtől való... Mert mióta először készítettem, azóta mást sem ennék...

dsc05039.JPG

Csak, hogy nehogy megunjuk, most fehércsokis-kókusztejes variációban készült, a tetejére pedig az a málnaszósz került, amit még a hét elején főztem, miután világossá vált, hogy az itthon lévő málna lassan az enyészeté lesz.

Hozzávalók egy 18cm-es formára

Alap:

100g korpovit keksz

30g vaj

1-2 csapott ek porcukor

1/2 csésze barackpüré, vagy valamilyen lekvár

A krémhez:

250ml mascarpone

1 doboz kókusztej konzerv (tudod, ami olyan jó sűrű)

150g fehércsoki

1-2 ek porcukor (ha nem lenne elég édes a csokitól)

1 csapott ek zselatin

Előbb az alapot készítsd el: dobáld az aprítóba a kekszet, a felolvasztott vajat, a porcukrot, és némi barackpürét  és készíts egy olyan masszát, amit könnyen le tudsz majd nyomkodni a tepsi aljára. És aztán tegyél is így. (ha nagyon száraz, mehet még bele lekvár, de vigyázz, ne legyen nagyon híg, mert szétfolyik) Mehet a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

A krémhez: Felezd el a kókusztejet. Az egyiket tedd az edénybe, amiben majd melegíteni fogod, és add hozzá a mascarponét. Keverd el alaposan, ne maradjon darabos. A másikat melegítsd fel, majd törd bele a csokit. Hagyd kicsit olvadni. Keverd el alaposan, és öntsd a sajtos tejhez. A zselatinhoz adj 3-4 evőkanál vizet, és hagyd, hogy feloldódjon. Kezd el melegíteni a csokis, sajtos kókusztejet, add hozzá a cukrot (ha szükségét érzed), majd a felolvadt zselatin is mehet bele. Folyamatos kevergetés közben melegítsd forráspontig, de ne főzd, különben a zselatin nem fog megkötni. Ha még épphogy nem gyöngyözik, már jó is. Öntsd rá az alapra, kicsit hagyd hűlni, majd mehet a hűtőbe, néhány órára.

dsc05050.JPG

Tálalásnál öntsd nyakon málnaszósszal, tökéletesen illik hozzá

A málnaszószhoz: 4 csésze málnához adj kb 1 csésze vizet, és ízlés szerint cukrot. Forrald, amíg a gyümi szét nem fő, passzírozd át, hogy a magoktól megszabadulj. A levét tedd vissza a tűzhelyre, és főzd még kb 10 percet, vagy amíg kicsit be nem sűrűsödik. Kb olyan állaga lesz, mint a málnaszörpnek. (Ha zselésre, vagy nagyon sűrűre szeretnéd, főzd néhány percet pektinnel, kukoricakeményítővel, vagy azzal a sűrítővel amit használni szoktál)

dsc05061.JPG

süti beállítások módosítása