Szotyi művek

Zöldséglepény

2016. január 28. - Szotyi művek
Mivel hagyományos köretet nem nagyon eszem, és az sült, párolt, nyers zöldségek egy idő után bizony unalmasak, szívesen készítek ilyen, és ehhez hasonló zöldséglepényeket.
Könnyen elkészül, és jól variálható, aszerint, hogy éppen mi van otthon.
Most így készült:



Hozzávalók:
2 kiadós adag

1/2 kg sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 tojás
2 evőkanál csicseriborsóliszt (na, nehogy azt gondold, hogy volt itthon, csak bevágtam egy marék, szárított csicseriborsót a kávédarálóba, és lezúztam :)
4-6 evőkanál zabpehelyliszt (attól függ, mekkora a tojás, illetve mennyi levet ereszt a répa)
2 evőkanál petrezselyem
só, bors
Ja igen...találtam egy fél céklát a hűtőben, azt is belereszeltem :)



A répát tisztítsd meg, és reszeld le a nagylyukú reszelőn. Én először két tojást tettem hozzá, de kevésnek bizonyult, úgyhogy ment utána mégegy, az összes többi hozzávalóval együtt. Keverd össze, és kicsit hagyd állni. Ha nagyon híg lenne, némi zabpehelyliszttel tudod sűríteni. Egy viszonylag laza állagú, "masszát" kell, hogy kapj.
Teflonserpenyőben sütöttem, az első adag alá kentem kb negyeb evőkanál olívaolajat, de a többi alá már az sem kellett. Alacsony lángon készítsd, hogy szépen átsüljön. Kb 7-10 perc, mindkét oldalon.
Nálam most készült hozzá még egy görög joghurtos mártogatós is, fokhagymával, bazsalikommal, egy pici olívaolajjal :)


A bejegyzés trackback címe:

http://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr508694682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Réka Mészáros 2016.03.06. 23:04:07

Hmmm, nagyon guszta! A csicseriborsót esetleg tudom valamivel helyettesíteni szerinted?

Szotyi művek 2016.05.08. 19:01:04

@Réka Mészáros: Bocs Réka, csak most láttam, hogy írtál... :P Természetesen tudod, gyakorlatilag bármilyen liszttel, én igazán az íze miatt tettem bele. Csak simán hagyd ki, és tegyél bele több zabpehelylisztet :)
Üdv, Bea