Szotyi művek

Szotyi művek

Mátrai borzaska

2015. november 17. - Szotyi művek
...vagy Kárpáti borzaska? Sosem tudom, mindenesetre reszelt krumpliba forgatott hús. És tejföl...no, meg sajt :) Na persze nem a hagyományos burgonya, hanem a kis narancssárga kedvencünk.

Tudtad, hogy egy darab édesburgonya biztosítja a napi javasolt A-vitamin bevitel kétszeresét és a napi C-vitamin szükséglet egy harmadát. Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nagyon kevés zsiradékot és nátriumot tartalmaz. És az sem elhanyagolható, hogy nagyon finom.

Na de visszatérve...ez az étel nagyban hasonlít a brokkoli borzaskára, csak itt nem brokkoliba forgatunk, hanem - igen, jól gondolod - édesburiba. És persze, hogy a sütőben sütjük ki, mert minek áztatnánk olajban, ha nem muszáj.



Hozzávalók 3 főre

1 csirkemell filé

2 közepes édesburgonya
3 tojás
6-8 evőkanál zabpehelyliszt
só, bors

A csirkemellet vágd nagyobb (de inkább lapos) darabokra, sózd be, tedd félre egy kicsit.
A krumplit reszeld le a nagylyukú  reszelőn, és keverd hozzá a többi hozzávalót.
Forgasd lisztbe a csirkemellet. 
Mivel a massza nem áll össze annyira, hogy mártogatni lehessen, kanállal halmozz belőle a sütőpapírra akkora méretben, mint a hús, amit be akarsz vele borítani. Tedd rá  a husit, és egy másik adag masszával takard be gondosan. Nem kell, hogy nagyon vastag legyen a krumpliréted, de ne is legyen nagyon vékony.
180'C-on kb 40 perc alatt megsül. Félidőben érdemes óvatosan megfordítani. Én a végén kicsit meg is grilleztem, hogy jobban megbarnuljon.
Tálalásnál tehetsz rá fokhagymás tejfölt, és reszelt sajtot. Köretnek pedig saláta, vagy valamilyen savanyúság passzol hozzá :)

süti beállítások módosítása