Szotyi művek

Szotyi művek

Házi canneloni, ricottával és spenóttal

2015. augusztus 03. - Szotyi művek
Ha már ilyen lelkesen nekiálltam tésztát gyúrni, akkor jöhet a spenótos-ricottás cannelloni.


Hozzávalók:
A töltelékhez:
250g ricotta
450g spenót /fagyasztott, darabos, nagyon kinyomkodva belőle a víz, vagy friss, fonnyasztva
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
50 g reszelt sajt, ha lehet valami hangsúlyos, pl cheddar, vagy parmezán / egyébként elhagyható
só, bors, szerecsendió
Kóstolgass :)

Az egészet keverd össze, és tedd félre kicsit

A szószhoz:
1 doboz sűrű paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
bazsalikom / a friss a legjobb :)

pici cukor, vagy édesítő, hogy kicsit lágyítson a paradicsomon

A hagymát vágdd apróra, és fonnyaszd meg a fokhagymával együtt. Majd mehet rá a paradicsom, és a fűszerek. Rottyantsd kicsit össze, és önts egy ujjnyit a kiszemelt edény aljára. Így könnyebben megállnak majd a tornyocskák.
Vegyél a tenyeredbe egy tésztalapot, kanalazz rá egy-másfél evőkanál tölteléket, és a széleit hajtsd egymásra.
Állítsd bele a szószba, majd folytasd, amíg el nem fogy a töltelék, vagy a helyed. Ha kész. öntsd fel a maradék szósszal úgy, hogy majdnem ellepje a tésztát.
Letakarva, 180'C-on süsdd kb 20 percet, utána szórdd meg:

Mini mozzarella golyókkal (én egy zacskóval tettem rá)
Fekete olajbogyóval (ízlés szerint), ha szereted

és told vissza a sütőbe, de közben emeld a hőfokot, hogy a sajt ráolvadjon, megbarnuljon. Kb 5 perc



Ha kész, tehetsz rá néhány bazsalikom levelet :)
süti beállítások módosítása