Szotyi művek

Szotyi művek

Ebédre: zöldséges,csirkés bulgur

2015. május 26. - Szotyi művek
Gondolom nem vagyok egyedül a problémámmal, hogy állandó agyalásban vagyok, hogy mit főzzek ebédre. Mert persze minden nap valami más, valami egészséges, de ne legyen nagyon macerás, viszont mégiscsak legyen változatos...
Mára ebből ez lett:






Nem is tudom, minek nevezzem...mondjuk: brokkolis, csiricombos bulgur, joghurttal
Egyébként várakozáson felül finom lett, és szerintem bármilyen zöldséggel könnyen, és gyorsan elkészíthető. És nem elhanyagolható szempont, hogy az egész egy edényben készült :)

Hozzávalók: 3 főre (bár nálunk a harmadik a csemete, azért az Ő kapacitása kisebb, úgyhogy inkább 2)

3 csirkecomb filé
2 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 brokkoli / 0,5 kg
kb 100g bulgur
görög joghurt
1 evőkanál kókuszolaj
só, bors, provence-i fűszerkeverés, vagy bármilyen, amit szeretsz

A hagymát vágd apró kockára, és piritsd meg az olajon. Ha üveges, mehet rá az összenyomott fokhagyma, és a kockára vágott cs.comb. Pirítsd amíg kifehéredik, sózd, borsozd, majd add hozzá az apró rózsákra szedett brokkolit. Szórd meg a fűszerrel, és öntsd fel kb 3x annyi vízzel, mint a bulgur. Tedd a sütőbe letakarva 160'C-ra, kb 15-20 percre. Végül mehet bele a bulgur. Érdemes megkóstolni, és kicsit utána sózni, ha nem lenne elég. Told vissza a sütőbe, még kb 15-20 percre, amíg a bulgur megszívja magát a fincsi fűszeres szafttal. Érdemes a végén levenni a fedőt, hogy a felesleges lé elpárologjon. Ha kész, takard vissza, hogy amíg megterítesz, had álljon a gőzben. Tálalásnál egy kanál joghurttal bolondítsd meg :)
Jó étvágyat! :) 
süti beállítások módosítása